De geschiedenis van Lucía

Van mensen houden. Dat is wat mij ertoe dreef om de Hotelschool af te ronden en op diverse plekken in de horeca te werken. Fijne tijd maar ik miste diepgang en echt contact.

Toen ik op een dag een rouwauto zag rijden viel het kwartje. Een vak met hart voor mensen. Erbij mogen zijn als er intens verdriet is. Contact maken met diverse mensen en hun gevoelens.

Zo ben ik begonnen als uitvaartleidster bij een grote organisatie. Jonge dame, zwarte kleding en een hoed met een voile….

Deze baan heb ik gecombineerd met een jaar lang in een mortuarium  overledenen de laatste zorg te geven. Dankbaar werk.

Daarna 4 jaar alle werkzaamheden verricht in een crematorium. Veel geleerd, mooie ervaring maar  ook gezien wat ik echt zelf nooit zou willen bij mijn afscheid of van een dierbare.

Toen kwam de kans om bij een particulier uitvaartbedrijf te gaan werken om uitvaarten te gaan regelen. Zo kwam ik erachter dat dit de baan was die bij mij paste! Er zijn voor mensen, op hun meest kwetsbare momenten. Rust geven, helpen, luisteren.

Na een tijd gesolliciteerd bij een groot bedrijf. Zo kwam ik in de regio Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Zutphen terecht. Groot gebied, veel kilometers en drukke dagen.

Toch werd het voor mij steeds moeilijker om te werken zoals deze organisatie van mij in loondienst verwachtte en verlangde.

Zodoende ben ik als franchiser gaan werken. Nu mocht ik veel zelf bepalen en kreeg ik een eigen bedrijfsnaam. Ik heb gekozen voor Lucía. Dat is mijn doopnaam en het betekend Licht. Tevens is deze naam een eerbetoon aan mijn moeder die mij het leven heeft gegeven en met de hoop dat ik voor nabestaanden in donkere tijden een klein lichtpuntje mag zijn.

Sinds 1 september 2019 heb ik de keuze gemaakt om te stoppen met het franchisen en ben ik helemaal vrij en zelfstandig.

Het doen zoals ik denk dat het goed is. Voor en met elkaar. Samen, met een lach en een traan.

Lucía, afscheid met zorg. Luisteren, helpen, er zijn…

Ons doel

Het verzorgen van een persoonlijke uitvaart waarvan de nabestaanden (achteraf) mogen en kunnen zeggen dat dit afscheid  precies is wat ze wensten en wat bij hun dierbare paste. Een mooie, goede ervaring en herinnering. Samen besproken met warmte en respect. Kijkend naar het levenspad van de overledene, de wensen en het karakter. En in die sfeer het afscheid vorm geven. Ieder mens is uniek, iedere uitvaart dus ook.

Mijn bedrijf

Mijn bedrijf is een klein bedrijfje. Zelf ben ik eigenaar. Ik ben 24 uur per dag te bereiken en heb een groot gebied waar ik werkzaam ben. Door mijn jarenlange werkervaring ben ik bekend met vele locaties en bedrijven waar ik goed mee samenwerk.

Maar ik heb ook graag een keer een vrije dag en/of vakantie. Daarom heb ik Daniëlle naast mij staan die mij vervangt en/of werkzaamheden overneemt. Een lief mens met hart voor de mens, haar vak en mijn bedrijf. Samen sterk, er zijn voor diegene die ons vraagt om te helpen. Eerlijk, open en direct. Op de voor- of achtergrond. Voor jou.

Our Team